Preuss’s Monkey
Allochrocebus preussi
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Primates
- Family
- Cercopithecidae
The Preuss's monkey (Allochrocebus preussi), also known as Preuss's guenon, is a diurnal primate that lives terrestrially in mountainous (up to 2500 m) forests of eastern Nigeria, western Cameroon and Bioko in Equatorial Guinea. It was formerly classified as a subspecies of the L'Hoest's monkey (A. lhoesti).
Le Cercopithèque de Preuss (Allochrocebus preussi) est une espèce rare de primates de la famille des cercopithécidés qui vit en Afrique. Répartition Cette espèce est présente au sud-est du Nigeria, à l'ouest du Cameroun et sur l'île Bioko appartenant à la Guinée équatoriale. La sous-espèce A.
El cercopiteco de Preuss (Cercopithecus preussi) es una especie de primate catarrino perteneciente a la familia Cercopithecidae. Es un animal diurno y terrestre que habita en bosques de hasta las 2500 m s. n.
Distribution
More from the same family
Allen's Swamp Monkey
Allenopithecus nigroviridis
CercopithecidaeL'Hoest's Monkey
Allochrocebus lhoesti
CercopithecidaeSun-tailed Monkey
Allochrocebus solatus
CercopithecidaeAgile Mangabey
Cercocebus agilis
CercopithecidaeSooty Mangabey
Cercocebus atys
CercopithecidaeGolden-bellied Mangabey
Cercocebus chrysogaster
CercopithecidaeTana River Mangabey
Cercocebus galeritus
CercopithecidaeWhite-naped Mangabey
Cercocebus lunulatus
Cercopithecidae