Tasmanian Dusky Antechinus
Antechinus swainsonii
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Dasyuromorphia
- Family
- Dasyuridae
The dusky antechinus (Antechinus swainsonii), also known as Swainson's antechinus or the dusky marsupial mouse, is a species of small marsupial carnivore, a member of the family Dasyuridae. It is found in Australia. Taxonomy The dusky antechinus was described by English naturalist George Robert Waterhouse in 1840, the second antechinus to be described.
L'antechine sombre (Antechinus swainsonii) est une espèce de petit marsupial carnivore endémique d'Australie. On le trouve du sud-est du Queensland au sud-ouest du Victoria ainsi qu'en Tasmanie. C'est le plus grand des antechinus et il se présente sous deux apparences distinctes: un pelage foncé et un pelage plus clair.
El antequino bruno o de Swainson (Antechinus swainsonii) es una especie de marsupial dasiuromorfo de la familia Dasyuridae que habita en Australia y Tasmania. Distribución y hábitat Se conoce de Queensland, Nueva Gales del Sur, Victoria y Tasmania. Habita principalmente en bosques húmedos con densa cubierta vegetal.
Distribution
More from the same family
Rusty Antechinus
Antechinus adustus
DasyuridaeAgile Antechinus
Antechinus agilis
DasyuridaeFawn Antechinus
Antechinus bellus
DasyuridaeYellow-footed Antechinus
Antechinus flavipes
DasyuridaeAtherton Antechinus
Antechinus godmani
Dasyuridaeantechinuses
Antechinus mimetes
DasyuridaeSwamp Antechinus
Antechinus minimus
DasyuridaeBuff-footed Antechinus
Antechinus mysticus
Dasyuridae