The Peruvian night monkey (Aotus miconax), also known as the Andean night monkey, is a nocturnal New World monkey endemic to northern Peru. Adults weigh around 1 kg (2. 2 lb) and measure up to 50 cm (20 in) in length.
Les Aotidés (Aotidae) est une famille de primates nocturnes du Néotropique, connus sous le nom de douroucouli. Le genre Aotus est l'unique représentant de la famille des Aotidae. Dans certaines classifications, les Douroucoulis forment la sous-famille des Aotinae au sein des Cebidae.
El mico nocturno peruano (Aotus miconax) es una especie de primate platirrino del género Aotus endémico en Perú. Los adultos pesan alrededor de 1 kg y mide alrededor de 50 cm de longitud. Su color varía de gris a marrón claro con marcas negras y blancas en la cara.
Distribution
More from the same family
Azara’s Night Monkey
Aotus azarae
AotidaeColombian Night Monkey
Aotus lemurinus
AotidaeMa's Night Monkey
Aotus nancymai
AotidaeBlack-headed Night Monkey
Aotus nigriceps
AotidaeSpix's Night Monkey
Aotus vociferans
AotidaeBrumback's Night Monkey
Aotus brumbacki
AotidaeGrey-handed Night Monkey
Aotus griseimembra
AotidaeHernández-Camacho’s Night Monkey
Aotus jorgehernandezi
Aotidae