The three-striped night monkey (Aotus trivirgatus), also known as northern night monkey or northern owl monkey, is one of several species of owl monkeys currently recognised. It is found in Venezuela and north-central Brazil. Until 1983, all the owl monkeys were regarded as subspecies of Aotus trivirgatus, and all were referred to as douroucoulis.
Le Douroucouli commun (Aotus trivirgatus) est une espèce de singes du genre Aotus. Il est parfois appelé "singe hibou" ou "singe de nuit". Il occupe les forêts tropicales d'Amérique du Sud, et a pour particularité de vivre exclusivement la nuit.
Aotus trivirgatus es una especie de primate sudamericano de la familia Aotidae. Habita en Sudamérica y se extiende desde el Sur hasta el norte de Colombia y Guyana. Distribución geográfica Es nativo de Brasil, Colombia, Guyana y Venezuela.
Distribution
More from the same family
Colombian Night Monkey
Aotus lemurinus
AotidaeMa's Night Monkey
Aotus nancymai
AotidaeSpix's Night Monkey
Aotus vociferans
AotidaeAzara’s Night Monkey
Aotus azarae
AotidaeBrumback's Night Monkey
Aotus brumbacki
AotidaeGrey-handed Night Monkey
Aotus griseimembra
AotidaeHernández-Camacho’s Night Monkey
Aotus jorgehernandezi
AotidaeBlack-headed Night Monkey
Aotus nigriceps
Aotidae