White-eared Opossum
Didelphis albiventris
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Didelphimorphia
- Family
- Didelphidae
The white-eared opossum (Didelphis albiventris), known as the timbu and cassaco in northeast Brazil, saruê and sariguê in Bahia, micurê and mucura in northern Brazil and comadreja overa and zarigüeya in Argentina, is an opossum species found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and Uruguay. It is a terrestrial and, sometimes, arboreal animal, and a habitat generalist, living in a wide range of different habitats. For some time, this species was incorrectly known by the name D.
L’Opossum à oreilles blanches (Didelphis albiventris Lund, 1840) est une espèce de mammifères marsupiaux d'Amérique du Sud. Cet opossum d'Amérique possède une aire de répartition englobant le nord de l'Argentine, le sud-est de la Bolivie, l'est et le sud du Brésil, le Paraguay et l'Uruguay. Cet animal terrestre occasionnellement arboricole vit dans un large éventail d'habitats.
Didelphis albiventris es una especie de marsupial didelfimorfo, de la familia Didelphidae, ampliamente distribuida a lo largo de toda Sudamérica, desde el noreste de Brasil hasta la provincia patagónica de Río Negro en el centro-sur de Argentina. Descripción Esta especie tiene un tamaño mediano, comparativamente al de un gato doméstico, aunque presenta cierto dimorfismo sexual: los machos suelen medir entre 45 y 70 cm de longitud, mientras que las hembras suelen medir un poco menos: entre 41 y 60 cm de longitud. Poseen una cola que mide entre 40 y 65 cm.
Distribution
More from the same family
Water Opossum
Chironectes minimus
DidelphidaeLittle Water Opossum
Lutreolina crassicaudata
DidelphidaeBrown-eared Woolly Opossum
Caluromys lanatus
DidelphidaeChacoan Mouse Opossum
Cryptonanus chacoensis
DidelphidaeAgile Gracile Opossum
Gracilinanus agilis
Didelphidaebrown four-eyed opossum
Metachirus myosuros
DidelphidaeSouthern Short-tailed Opossum
Monodelphis dimidiata
Didelphidaeblack four-eyed opossums
Philander canus
Didelphidae