White-bearded Manakin
Manacus manacus
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Passeriformes
- Family
- Pipridae
The white-bearded manakin (Manacus manacus) is a small passerine bird which breeds in tropical South America. It can be found in Colombia, Venezuela and Trinidad south to Bolivia and northern Argentina. This manakin is found in forests, secondary growth and plantations.
Le Manakin casse-noisette (Manacus manacus) est une espèce d'oiseaux de la famille des Pipridae, native d'Amérique du Sud. Description Répartition et sous-espèces Selon la classification de référence du Congrès ornithologique international (15. 1, 2025) il se répartit en quinze sous-espèces (ordre phylogénique) : Annexes Références taxinomiques (en) Congrès ornithologique international : Manacus manacus dans l'ordre Passeriformes (consulté le 25 mai 2015) (en) Zoonomen Nomenclature Resource (Alan P.
El saltarín barbiblanco (en Colombia) (Manacus manacus), también denominado bailarín blanco (en Argentina y Paraguay), saltarín de barba blanca (en Perú), saltarín maraquero (en Venezuela) o matraquero blanco, es una especie de ave paseriforme de la familia Pipridae perteneciente al género Manacus. Es nativo de América del Sur. Distribución y hábitat Se extienden por América del Sur, en poblaciones disjuntas: por la cuenca del Amazonas, Guyana, Surinam, Guayana francesa, inclusive Trinidad, y el drenaje del río Orinoco en Venezuela, también el oriente de Colombia, este de Ecuador,…
Distribution
More from the same family
Blue-backed Manakin
Chiroxiphia pareola
PipridaeBand-tailed Manakin
Pipra fasciicauda
PipridaeBlack Manakin
Xenopipo atronitens
PipridaeGolden-headed Manakin
Ceratopipra erythrocephala
PipridaeBlue-crowned Manakin
Lepidothrix coronata
PipridaeFiery-capped Manakin
Machaeropterus pyrocephalus
PipridaeWhite-crowned Manakin
Pseudopipra pipra
PipridaeDwarf Tyrant-manakin
Tyranneutes stolzmanni
Pipridae