Peters’ Mouse Lemur
Microcebus myoxinus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Primates
- Family
- Cheirogaleidae
The pygmy mouse lemur (Microcebus myoxinus), also known as Peters' mouse lemur or dormouse lemur, is a primate weighing only 43–55 g (1. 5–1. 9 oz); it is the second smallest of the mouse lemurs.
Le Microcèbe pygmée (Microcebus myoxinus) ou Microcèbe de Peters est l'une des plus petites espèces de microcèbes de Madagascar.
El lémur ratón pigmeo o lémur ratón de Peters (Microcebus myoxinus) es una especie de primate estrepsirrino de la familia Cheirogaleidae. Como todas las especies de su familia es endémica de Madagascar. Mide alrededor de 12,4 mm de largo y pesa entre 45 y 49 g, lo que le confiere un tamaño dentro del género Microcebus entre pequeño y mediano.
Distribution
More from the same family
Hairy-eared Dwarf Lemur
Allocebus trichotis
CheirogaleidaeCrossley's Dwarf Lemur
Cheirogaleus crossleyi
CheirogaleidaeGroves' Dwarf Lemur
Cheirogaleus grovesi
CheirogaleidaeGeoffroy's Dwarf Lemur
Cheirogaleus major
CheirogaleidaeFat-tailed Dwarf Lemur
Cheirogaleus medius
CheirogaleidaeThomas' Dwarf Lemur
Cheirogaleus thomasi
CheirogaleidaeMadame Berthe's Mouse Lemur
Microcebus berthae
CheirogaleidaeGerp's Mouse Lemur
Microcebus gerpi
Cheirogaleidae