Numbat
Myrmecobius fasciatus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Dasyuromorphia
- Family
- Myrmecobiidae
The numbat (; binomen: Myrmecobius fasciatus), also known as the noombat or walpurti, is an insectivorous marsupial. It is diurnal and its diet consists almost exclusively of termites. The species was once widespread across southern Australia, but is now restricted to several small colonies in Western Australia.
Myrmecobius fasciatus (noms vernaculaires : myrmécobie à bandes, numbat ou encore fourmilier marsupial) est un petit marsupial endémique du sud-ouest de l'Australie-Occidentale. Il a également été réintroduit en Australie-Méridionale et en Nouvelle-Galles du Sud où il vivait autrefois. C'est le seul membre du genre Myrmecobius et de la famille Myrmecobiidae, l'une des trois familles qui composent l'ordre des Dasyuromorphia, regroupant l'ensemble des carnivores marsupiaux.
El numbat (Myrmecobius fasciatus) es una especie de marsupial dasiuromorfo de la familia Myrmecobiidae: se trata del único mirmecóbido. Se encuentra sólo en algunas zonas remotas del suroeste australiano. Su disminución se ha debido a la destrucción de su hábitat y la depredación de animales introducidos por el hombre en Australia.
Distribution
More from the same order
Rusty Antechinus
Antechinus adustus
DasyuridaeAgile Antechinus
Antechinus agilis
DasyuridaeFawn Antechinus
Antechinus bellus
DasyuridaeYellow-footed Antechinus
Antechinus flavipes
DasyuridaeAtherton Antechinus
Antechinus godmani
Dasyuridaeantechinuses
Antechinus mimetes
DasyuridaeSwamp Antechinus
Antechinus minimus
DasyuridaeBuff-footed Antechinus
Antechinus mysticus
Dasyuridae