Spotted Nothura
Nothura maculosa
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Tinamiformes
- Family
- Tinamidae
The spotted nothura (Nothura maculosa) is a species of tinamou. This bird is native to grassy habitats in eastern and southern Brazil, Paraguay,Bolivia, Uruguay, and eastern and northern Argentina. Description The spotted nothura is approximately 24 to 25.
Le Tinamou tacheté (Nothura maculosa) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Tinamidae. Répartition et sous-espèces Selon la classification de référence du Congrès ornithologique international (version 15. 1, 2025), le Tinamou tacheté est représenté par 9 sous-espèces (ordre phylogénique) : Nothura maculosa cearensis Naumburg, 1932 — nord-est du Brésil ; Nothura maculosa major (Spix, 1825) — centre-est du Brésil ; Nothura maculosa paludivaga Conover, 1950 — centre du Paraguay et le nord de l'Argentine ; Nothura maculosa maculosa (Temminck, 1815) — Vit du sud-est du Brésil à…
El inambú común, tinamú común o tinamú manchado (Nothura maculosa) es una especie de ave tinamiforme distribuida por Brasil, Bolivia, Paraguay, Uruguay y Argentina. En la región pampeana de Argentina y Uruguay se utiliza también el nombre vulgar de "perdiz", dado que los europeos al llegar a las Américas las vieron parecidas a las verdaderas perdices, que sólo habitan el continente europeo (Alectoris rufa). Características Mide entre 24-26 cm de longitud y pesa de 162-303 g (macho) y 164-340 g (hembra).
Distribution
More from the same family
Brown Tinamou
Crypturellus obsoletus
TinamidaeRed-winged Tinamou
Rhynchotus rufescens
TinamidaeSmall-billed Tinamou
Crypturellus parvirostris
TinamidaeTataupa Tinamou
Crypturellus tataupa
TinamidaeUndulated Tinamou
Crypturellus undulatus
TinamidaeSolitary Tinamou
Tinamus solitarius
TinamidaeLittle Tinamou
Crypturellus soui
TinamidaeQuebracho Crested Tinamou
Eudromia formosa
Tinamidae