Red-necked Phalarope
Phalaropus lobatus
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Charadriiformes
- Family
- Scolopacidae
The red-necked phalarope (Phalaropus lobatus), also known as the northern phalarope and hyperborean phalarope, is a small wader. This phalarope breeds in the Arctic regions of North America and Eurasia. It is migratory, and, unusually for a wader, winters at sea on tropical oceans.
Le Phalarope à bec étroit (Phalaropus lobatus) aussi nommé Phalarope hyperboré, Phalarope hyperboréen ou Phalarope à bec mince est une espèce d'oiseaux Charadriiformes de la famille des Scolopacidae. Selon la classification de référence du Congrès ornithologique international (version 15. 2, 2026), c'est une espèce monotypique (non subdivisée en sous-espèces).
El falaropo picofino(ver otros nombres) (Phalaropus lobatus) es una especie de ave caradriforme perteneciente a la familia de las escolopácidas. Son aves limícolas de pequeño tamaño que a diferencia del resto de escolopácidos capturan su alimento mientras nadan sobre la superficie del agua, impulsándose con sus pies semipalmeados. Se alimenta de pequeños crustáceos, insectos, y larvas pero durante el invierno su dieta se compone casi exclusivamente de diversas especies de zooplancton.
Distribution
More from the same family
Ruddy Turnstone
Arenaria interpres
ScolopacidaeSanderling
Calidris alba
ScolopacidaeRed Knot
Calidris canutus
ScolopacidaePectoral Sandpiper
Calidris melanotos
ScolopacidaeWhimbrel
Numenius phaeopus
ScolopacidaeSpotted Sandpiper
Actitis macularius
ScolopacidaeWhite-rumped Sandpiper
Calidris fuscicollis
ScolopacidaeRed Phalarope
Phalaropus fulicarius
Scolopacidae