Lafresnaye's Piculet
Picumnus lafresnayi
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Piciformes
- Family
- Picidae
Lafresnaye's piculet (Picumnus lafresnayi) is a species of bird in subfamily Picumninae of the woodpecker family Picidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru. Taxonomy and systematics Lafresnaye's piculet has these four subspecies: Picumnus lafresnayi lafresnayi Malherbe, 1862 Picumnus lafresnayi punctifrons Taczanowski, 1886 Picumnus lafresnayi taczanowskii Domaniewski, 1925 Picumnus lafresnayi pusillus Pinto, 1936 What is now Lafresnaye's piculet was for a time treated as a subspecies of the bar-breasted piculet (P.
Le Picumne de Lafresnaye, Picumnus lafresnayi, est une espèce d'oiseaux de la famille des Picidae (sous-famille des Picumninae), dont l'aire de répartition s'étend sur la Colombie, l'Équateur, le Pérou et le Brésil. Son nom scientifique et son nom normalisé français commémorent l'ornithologue français Frédéric de Lafresnaye (1783-18), qui a décrit cinq autres espèces du genre Picumnus. Description Cet oiseau mesure environ 9,5 cm.
El Carpinterito Barrado, Carpinterito de Lafresnaye, Picolete de Lafresnaye o Telegrafista de Lafresnaye, Picumnus lafresnayi es una especie de ave piciforme, perteneciente a la familia Picidae, del género Picumnus. Subespecies Picumnus lafresnayi lafresnayi (Malherbe, 1862) Picumnus lafresnayi punctifrons (Taczanowski, 1886) Picumnus lafresnayi pusillus (Pinto, 1936) Picumnus lafresnayi taczanowskii (Domaniewski, 1925) Localización Es una especie de ave que se encuentra localizada en Colombia, Ecuador y Perú. Referencias Enlaces externos Wikispecies tiene un…
Distribution
More from the same family
Crimson-crested Woodpecker
Campephilus melanoleucos
PicidaeRed-necked Woodpecker
Campephilus rubricollis
PicidaeChestnut Woodpecker
Celeus elegans
PicidaeCream-colored Woodpecker
Celeus flavus
PicidaeScale-breasted Woodpecker
Celeus grammicus
PicidaeRufous-headed Woodpecker
Celeus spectabilis
PicidaeRinged Woodpecker
Celeus torquatus
PicidaeWaved Woodpecker
Celeus undatus
Picidae