Brown Titi Monkey
Plecturocebus brunneus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Primates
- Family
- Pitheciidae
The brown titi monkey (Plecturocebus brunneus) is a species of titi monkey, a type of New World monkey, from South America. It is endemic to Brazil. It was originally described as Callicebus brunneus in 1842 and transferred to the newly erected genus Plecturocebus in 2016.
Le Tamarin empereur (Saguinus imperator) est une espèce de primates de la famille des Cebidae et vivant en Amérique du Sud, aisément reconnaissable à sa grosse moustache blanche. Description Son corps mesure de 23 à 25,5 cm, sa queue de 39 à 41,5 cm et son poids est généralement de 450 g. Le rapport longueur bras/jambes (x100) est de 75.
El tití marrón (Callicebus brunneus) es una especie de primate platirrino nativo de América del Sur. Se le encuentra en Brasil, Perú y Bolivia. A lo largo de su distribución también se le llama en forma genérica mono tití y zogue-zogue.
Distribution
More from the same family
White Bald-headed Uakari
Cacajao calvus
Pitheciidaeuacaris
Cacajao ucayalii
PitheciidaeYellow-handed Titi Monkey
Cheracebus lucifer
PitheciidaeBurnished Saki
Pithecia inusta
PitheciidaeGray’s Bald-faced Saki
Pithecia irrorata
PitheciidaeMonk Saki
Pithecia monachus
PitheciidaeCoppery Titi Monkey
Plecturocebus cupreus
PitheciidaeRed Titi Monkey
Plecturocebus discolor
Pitheciidae