Whinchat
Saxicola rubetra
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Passeriformes
- Family
- Muscicapidae
The whinchat (Saxicola rubetra) is a small migratory passerine bird breeding in Europe and western Asia and wintering in central Africa. At one time considered to be in the thrush family, Turdidae, it is now placed in the Old World flycatcher family, Muscicapidae. Both sexes have a strong supercilium, brownish upper parts mottled darker, a pale throat and breast, a pale buff to whitish belly, and a blackish tail with white bases to the outer tail feathers, but in the breeding season, the male has an orange-buff throat and breast.
Le Tarier des prés (Saxicola rubetra) ou Traquet tarier est une espèce paléarctique migratrice de passereaux insectivores appartenant à la famille des Muscicapidae. Il était autrefois commun et typique des milieux prairiaux biodiversifiés de basse-montagne et aussi de plaine (mais alors principalement en zone alluviale riche en prairies naturelles et pâturages, y compris légèrement bocagers ou les prés de fauche situés en zone inondable). Aujourd'hui, en 2021, le tarier des près est une des espèces d'oiseaux qui a connu le plus fort déclin en France depuis 2001 : ses effectifs ont chuté de 60…
La tarabilla norteña (Saxicola rubetra) es una especie de ave paseriforme de la familia Muscicapidae propia de Eurasia y África. Es una especie migratoria insectívora que se reproduce en pastizales o herbazales no cultivados de Europa y el Asia paleártica occidental, y pasa el invierno en África. Anida en los carrizos.
Distribution
More from the same family
European Robin
Erithacus rubecula
MuscicapidaeEuropean Pied Flycatcher
Ficedula hypoleuca
MuscicapidaeCommon Nightingale
Luscinia megarhynchos
MuscicapidaeSpotted Flycatcher
Muscicapa striata
MuscicapidaeNorthern Wheatear
Oenanthe oenanthe
MuscicapidaeBlack Redstart
Phoenicurus ochruros
MuscicapidaeCommon Redstart
Phoenicurus phoenicurus
MuscicapidaeEuropean Stonechat
Saxicola rubicola
Muscicapidae