Indian Ocean Humpback Dolphin
Sousa plumbea
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Artiodactyla
- Family
- Delphinidae
The Indian Ocean humpback dolphin (Sousa plumbea) is a member of the Delphinidae family occupying coastal areas ranging from Southern Africa to Western Indochina. The Indo-Pacific humpback dolphin (Sousa chinensis) was formerly included within the same species, but a 2014 study revealed them to be a separate species. The most limiting factor to habitat-usage is water depth, with most specimens remaining in waters shallower than 20 meters.
Le dauphin à bosse de l'Atlantique ou sotalie du Cameroun (Sousa teuszii) est une espèce de cétacé de la famille des delphinidés. Il vit dans les eaux côtières et les estuaires des grands fleuves et rivières de l'Afrique de l'Ouest, depuis le sud marocain (Sahara occidental) jusqu'au Cameroun, et parfois jusqu'au nord de l'Angola. Il se déplace généralement par groupe de 4 à 7 individus jusque dans les estuaires ou delta (comme au Sénégal, où on a pu l'étudier grâce à la photo-identification).
Sousa plumbea (también llamado delfín giboso índico, del inglés: Indian Humpback dolphin) es una especie de delfín oceánico (familia Delphinidae). Los delfines adultos suelen ser blancos o grises. Los adultos miden 2 o 3 metros y las crías un metro.
Distribution
More from the same family
Commerson's Dolphin
Cephalorhynchus commersonii
DelphinidaeCommerson's dolphin
Cephalorhynchus commersonii commersonii
DelphinidaeKerguelen dolphin
Cephalorhynchus commersonii kerguelenensis
DelphinidaeCephalorhynchus commersonii kerguelensis
Cephalorhynchus commersonii kerguelensis
DelphinidaeChilean Dolphin
Cephalorhynchus eutropia
DelphinidaeHeaviside's Dolphin
Cephalorhynchus heavisidii
DelphinidaeHector's Dolphin
Cephalorhynchus hectori
DelphinidaeCommon Dolphin
Delphinus delphis
Delphinidae