American Goldfinch
Spinus tristis
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Passeriformes
- Family
- Fringillidae
The American goldfinch (Spinus tristis) is a small North American bird in the finch family. It is migratory, ranging from mid-Alberta to North Carolina during the breeding season, and from just south of the Canada–United States border to Mexico during the winter. The only finch in its subfamily to undergo a complete molt, the American goldfinch displays sexual dichromatism: the male is a vibrant yellow in the summer and an olive color during the winter, while the female is a dull yellow-brown shade which brightens only slightly during the summer.
Le Chardonneret jaune (Spinus tristis, anciennement Carduelis tristis), appelé aussi « canari sauvage » ou Tarin triste, est une espèce présente en Amérique du Nord ainsi qu'aux Bahamas et dans les Îles Turks-et-Caïcos. Il appartient à la famille des pinsons. Oiseau migrateur, il est présent du sud du Canada à la Caroline du Nord pendant la saison de reproduction et de la frontière canadienne au Mexique pendant l'hiver.
El jilguero yanqui o jilguero norteamericano (Spinus tristis) es una especie de ave paseriforme de la familia Fringillidae propia de Norteamérica, así como las Bahamas y las islas Turcas y Caicos. Descripción Se caracteriza por su acentuado dimorfismo sexual. El macho que tiene plumaje verde olivo a castaño durante el invierno luce amarillo brillante durante el verano para atraer a las hembras durante la temporada de apareamiento, en tanto que el plumaje mate pardo amarillento de las hembras se hace más brillante durante el verano.
Distribution
More from the same family
Atlantic Canary
Serinus canaria
FringillidaeHouse Finch
Haemorhous mexicanus
FringillidaeRed Crossbill
Loxia curvirostra
FringillidaeCommon Redpoll
Acanthis flammea
FringillidaeEuropean Goldfinch
Carduelis carduelis
FringillidaeHawfinch
Coccothraustes coccothraustes
FringillidaeChaffinch
Fringilla coelebs
FringillidaeBrambling
Fringilla montifringilla
Fringillidae