Short-beaked Echidna
Tachyglossus aculeatus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Monotremata
- Family
- Tachyglossidae
The short-beaked echidna (Tachyglossus aculeatus), also known as the common echidna, or short-nosed echidna, is one of four living species of echidna, and the only member of the genus Tachyglossus, from Ancient Greek ταχύς (takhús), meaning "fast", and γλῶσσα (glôssa), meaning "tongue". It is covered in fur and spines and has a distinctive snout and a specialised tongue, which it uses to catch its insect prey at a great speed. Like the other extant monotremes, the short-beaked echidna lays eggs; the monotremes are the only living group of mammals to do so.
L’échidné à nez court (Tachyglossus aculeatus), échidné d'Australie ou échidné australien, est un mammifère vivant pratiquement dans toute l'Australie : il n'est absent que dans quelques îles du nord et c'est le mammifère autochtone qui a le plus vaste territoire en Australie. C'est l'une des quatre espèces d'échidnés existant encore, mais il est le seul membre du genre Tachyglossus. Avec les trois espèces d'échidnés à nez long (d'Attenborough, de Bruijn et de Barton) et l'ornithorynque, il forme l'ordre des monotrèmes, les seuls mammifères pondant des œufs, jadis plus diversifiés (Crétacé,…
El equidna de hocico corto o equidna australiano (Tachyglossus aculeatus) es especie de mamífero monotrema. Se trata de una de las cuatro especies vivas de equidna (Tachyglossidae) y la única del género Tachyglossus. La dieta del equidna de hocico corto se compone de hormigas y termitas.
Distribution
More from the same family
Sir David's Long-beaked Echidna
Zaglossus attenboroughi
TachyglossidaeEastern Long-beaked Echidna
Zaglossus bartoni
TachyglossidaeWestern Long-beaked Echidna
Zaglossus bruijnii
TachyglossidaePlatypus
Ornithorhynchus anatinus
OrnithorhynchidaeCheetah
Acinonyx jubatus
FelidaeHawaiian Hoary Bat
Aeorestes semotus
VespertilionidaeImpala
Aepyceros melampus
BovidaeRufous Bettong
Aepyprymnus rufescens
Potoroidae