Malabar Civet
Viverra civettina
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Carnivora
- Family
- Viverridae
The Malabar large-spotted civet (Viverra civettina), also known as the Malabar civet, is a viverrid endemic to the Western Ghats of India. It is listed as critically endangered on the IUCN Red List as the population is estimated to number fewer than 250 mature individuals. It has not been recorded during surveys carried out between 1990 and 2014.
La Civette civettine (Viverra civettina), plus connue sous le nom de Civette de Malabar, est une espèce de mammifère carnivore de la famille des Viverridés. Elle est classée comme étant en danger critique d'extinction sur la Liste rouge de l'UICN, sa population est estimée à moins de 250 individus capables de se reproduire. Elle n'a pas été enregistrée lors des inventaires réalisés entre 1990 et 2014.
La civeta de manchas grandes de Malabar (Viverra civettina) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Viverridae. Esta especie fue muy común a lo largo de la costa de Kerala y Karnataka al sur de India. Su población disminuyó desde principios del siglo XX, debido a que frecuentemente se usó para la producción de almizcle de civeta en la década de 1960.
Distribution
More from the same family
Binturong
Arctictis binturong
ViverridaeSmall-toothed Palm Civet
Arctogalidia trivirgata
ViverridaeOwston's Civet
Chrotogale owstoni
ViverridaeAfrican Civet
Civettictis civetta
ViverridaeOtter Civet
Cynogale bennettii
ViverridaeEthiopian Genet
Genetta abyssinica
ViverridaeMiombo Genet
Genetta angolensis
ViverridaeCrested Genet
Genetta cristata
Viverridae