White-whiskered Spider Monkey
Ateles marginatus
The white-cheeked spider monkey (Ateles marginatus) is a species of spider monkey, a type of New World monkey, endemic to Brazil. It moves around the forest canopy in small family groups of two to four, part of larger groups of a few dozen animals. This monkey feeds on leaves, flowers, fruits, bark, honey and small insects, and it is an important means of seed dispersal for forest trees.
La forêt nationale du Tapajós (portugais : Floresta Nacional do Tapajós) est une forêt nationale qui se situe dans l'état de Pará au Brésil. Une exploitation durable de ses ressources y est pratiquée dans une zone considérée comme faisant partie de la forêt amazonienne. Localisation La forêt nationale du Tapajós couvre une zone de 549 066,87 hectares sur les municipalités de Belterra, Aveiro, Rurópolis et Placas, toutes dans l'État du Pará au Brésil.
Ateles marginatus es una especie de primate platirrino de la familia Atelidae endémico en Brasil. Es conocido como maquisapa de cara blanca o macaco araña de cara blanca en Brasil. Distribución La especie es endémica en Brasil, habita entre el río Tapajós (margen derecha) y su tributario, el río Teles Pires (margen derecha) y el río Xingú (margen izquierda), al sur del río Amazonas.
Distribution
More from the same family
Red-handed Howler Monkey
Alouatta belzebul
AtelidaeBlack and Gold Howler Monkey
Alouatta caraya
AtelidaeSpix's Red-handed Howler Monkey
Alouatta discolor
AtelidaeBrown Howler Monkey
Alouatta guariba
AtelidaeGuianan Red Howler Monkey
Alouatta macconnelli
AtelidaeAmazonian Black Howler Monkey
Alouatta nigerrima
AtelidaePurús Red Howler Monkey
Alouatta puruensis
AtelidaeBolivian Red Howler Monkey
Alouatta sara
Atelidae