Mountain Pygmy Possum
Burramys parvus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Diprotodontia
- Family
- Burramyidae
The mountain pygmy possum (Burramys parvus), also simply known as the burramys, is a small, mouse-sized (weighs 45 grams (1. 6 oz)) nocturnal marsupial of Australia found in dense alpine rock screes and boulder fields, mainly southern Victoria and around Mount Kosciuszko in Kosciuszko National Park in New South Wales at elevations from 1,300 to 2,230 metres (4,270 to 7,320 ft). At almost 14 cm (5.
Burramys parvus, l'Opossum nain des montagnes ou Souris-opossum des montagnes, est une espèce de la famille des Burramyidae. Ce petit mammifère est un opossum pygmée végétarien d'Australie. C'est la seule espèce du genre Burramys.
La zarigüeya pigmea de montaña (Burramys parvus) es un pequeño marsupial diprotodonto del tamaño de un ratón, mide 11 cm y pesa 45 gramos, que habita en Australia. Es un animal nocturno y vive en taludes rocosos alpinos y en campos de rocas, principalmente al sur del estado de Victoria y alrededor del monte Kosciuszko en el Parque nacional Kosciuszko (Nueva Gales del Sur). Su cola mide aprox.
Distribution
More from the same family
Long-tailed Pygmy Possum
Cercartetus caudatus
BurramyidaeWestern Pygmy Possum
Cercartetus concinnus
BurramyidaeLittle Pygmy Possum
Cercartetus lepidus
BurramyidaeEastern Pygmy Possum
Cercartetus nanus
BurramyidaeBroad-toed Feather-tailed Glider
Acrobates frontalis
AcrobatidaeFeathertail Glider
Acrobates pygmaeus
AcrobatidaeRufous Bettong
Aepyprymnus rufescens
PotoroidaeTalaud Bear Cuscus
Ailurops melanotis
Phalangeridae