Kashmir Muskdeer
Moschus cupreus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Artiodactyla
- Family
- Moschidae
The Kashmir musk deer (Moschus cupreus) is an endangered species of musk deer native to Afghanistan, India, Nepal and Pakistan. It was originally described as a subspecies to the alpine musk deer, but is now classified as a separate species. It stands at 60 cm (24 in) tall, and only males have tusks which they use during mating season to compete for females.
Moschus cupreus, de nom commun Porte-musc du Cachemire, est une espèce de mammifères asiatique de la famille des moschidés. Description Le Porte-musc du Cachemire est un cerf porte-musc relativement gros et a une longueur de corps de 85 à 100 cm, a une queue de 4 à 6 cm de long et pèse de 12 à 17 kg. Les crânes mesurent de 15 cm de long.
El ciervo almizclero de Cachemira o ciervo almizclero de Kashmir (Moschus fuscus) es una especie de mamífero artiodáctilo encontrado en el Himalaya, al extremo norte de India y Pakistán en Cachemira y norte de Afganistán. La especie está catalogada en la Lista Roja de la UICN como en peligro de extinción las amenazas provienes de la pérdida de su hábitat y la caza por su carne y almizcle. Referencias Enlaces externos Wikispecies tiene un artículo sobre Moschus cupreus.
Distribution
More from the same family
Anhui Musk Deer
Moschus anhuiensis
MoschidaeForest Musk Deer
Moschus berezovskii
MoschidaeAlpine Musk Deer
Moschus chrysogaster
MoschidaeBlack Musk Deer
Moschus fuscus
MoschidaeHimalayan Muskdeer
Moschus leucogaster
MoschidaeSiberian Musk Deer
Moschus moschiferus
MoschidaeAddax
Addax nasomaculatus
BovidaeImpala
Aepyceros melampus
Bovidae