Westland Petrel
Procellaria westlandica
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Procellariiformes
- Family
- Procellariidae
The Westland petrel (Procellaria westlandica), (Māori: tāiko), also known as the Westland black petrel, is a moderately large seabird in the petrel family Procellariidae, that is endemic to New Zealand. Described by Robert Falla in 1946, it is a stocky bird weighing approximately 1,100 grams (39 oz), and is one of the largest of the burrowing petrels. It is a dark blackish-brown colour with black legs and feet.
Le Puffin du Westland (Procellaria westlandica) ou Pétrel du Westland, est une espèce d'oiseaux de la famille des Procellariidae. Répartition Cette espèce ne niche qu'en Nouvelle-Zélande dans le parc national de Paparoa. Annexes Articles connexes Liste des oiseaux de Nouvelle-Zélande Références taxinomiques (en) Congrès ornithologique international : Procellaria westlandica dans l'ordre Procellariiformes (consulté le 31 mai 2015) (en) Tree of Life Web Project : Procellaria westlandica (en) Catalogue of Life : Procellaria westlandica Falla, 1946 (consulté le 20…
La pardela de Westland (Procellaria westlandica), también denominada fardela de Nueva Zelanda, petrel de Nueva Zelanda y petrel negro, es una especie de ave procelariforme de la familia Procellariidae del océano Pacífico que cría en los bosques de Nueva Zelanda. Está amenazada por los depredadores introducidos en Nueva Zelanda. Descripción Es un procelariforme de gran tamaño, con una longitud de entre 50 y 55 cm y una envergadura alar de entre 135 y 140 cm.
Distribution
More from the same family
sooty shearwater
Ardenna grisea
ProcellariidaeCape Petrel
Daption capense
ProcellariidaeSouthern Giant Petrel
Macronectes giganteus
ProcellariidaeNorthern Giant Petrel
Macronectes halli
ProcellariidaeSlender-billed Prion
Pachyptila belcheri
ProcellariidaeWhite-chinned Petrel
Procellaria aequinoctialis
ProcellariidaeManx Shearwater
Puffinus puffinus
ProcellariidaeKerguelen Petrel
Aphrodroma brevirostris
Procellariidae