Heavy-browed Mouse Opossum
Marmosa andersoni
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Didelphimorphia
- Family
- Didelphidae
The heavy-browed mouse opossum (Marmosa andersoni), or Anderson's mouse opossum, is a species of opossum in the family Didelphidae. It is endemic to a restricted range in southern Peru. This opossum inhabits forests; it is nocturnal and probably arboreal.
Marmosa andersoni est une espèce d'opossums de la famille des Didelphidae et endémique du Pérou. Étymologie Son nom spécifique, andersoni, lui a été donné en l'honneur de Sydney Anderson (d), zoologiste américain né en 1927. Publication originale (en) Ronald H.
La marmosa de Anderson (Marmosa andersoni) es una especie de marsupial didelfimorfo de la familia Didelphidae endémica del Perú. Distribución y hábitat Se halla únicamente en el centro de la mitad meridional del Perú, en los bosques de las montañas de los Andes. Su hábitat está siendo destruido por la tala de árboles.
Distribution
More from the same family
Central American Woolly Opossum
Caluromys derbianus
DidelphidaeBrown-eared Woolly Opossum
Caluromys lanatus
DidelphidaeBlack-shouldered Opossum
Caluromysiops irrupta
DidelphidaeWater Opossum
Chironectes minimus
DidelphidaeUnduavi Mouse Opossum
Cryptonanus unduaviensis
DidelphidaeCommon Opossum
Didelphis marsupialis
DidelphidaeAndean White-eared Opossum
Didelphis pernigra
DidelphidaeBushy-tailed Opossum
Glironia venusta
Didelphidae