Bare-faced Ibis
Phimosus infuscatus
Classification
- Class
- Aves
- Order
- Pelecaniformes
- Family
- Threskiornithidae
The bare-faced ibis (Phimosus infuscatus), also known as the whispering ibis, is a species of bird in the family Threskiornithidae, in the monotypic genus Phimosus. Distribution It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Suriname, Uruguay, and Venezuela. Description The bare-faced ibis is either dark brown or a blackish color.
L'Ibis à face nue (Phimosus infuscatus) est une espèce d'oiseaux Pelecaniformes de la famille des Threskiornithidae, la seule représentante du genre Phimosus. C'est un grand échassier vivant en Amérique du Sud. Description Cet oiseau mesure jusqu'à 54 cm.
El ibis afeitado, coquito, ibis de cara roja o cuervo de pantano de cara pelada (Phimosus infuscatus) es una especie de ave pelecaniforme de la familia Threskiornithidae, la única del género Phimosus. Esta especie de ibis neotropical ocupa un área de distribución que va desde Colombia y Venezuela hasta el norte de Argentina y Uruguay y también gran parte del territorio de Brasil. Taxonomía Fue descrito por primera vez en 1823 por el naturalista alemán Martin Lichtenstein.
Distribution
More from the same family
Roseate Spoonbill
Platalea ajaja
ThreskiornithidaeGreen Ibis
Mesembrinibis cayennensis
ThreskiornithidaeBuff-necked Ibis
Theristicus caudatus
ThreskiornithidaeWhite-faced Ibis
Plegadis chihi
ThreskiornithidaePlumbeous Ibis
Theristicus caerulescens
ThreskiornithidaeScarlet Ibis
Eudocimus ruber
ThreskiornithidaePuna Ibis
Plegadis ridgwayi
ThreskiornithidaeAmerican White Ibis
Eudocimus albus
Threskiornithidae