Colombian White-throated Capuchin
Cebus capucinus
The Colombian white-faced capuchin (Cebus capucinus), also known as the Colombian white-headed capuchin or Colombian white-throated capuchin, is a medium-sized New World monkey of the family Cebidae, subfamily Cebinae. It is native to the extreme eastern portion of Panama and the extreme north-western portion of South America in western Colombia and northwestern Ecuador. The Colombian white-faced capuchin was one of the many species originally described by Carl Linnaeus in his landmark 1758 10th edition of Systema Naturae.
Le Sapajou capucin ou capucin à face blanche (Cebus capucinus) est un singe du Nouveau Monde de la famille des Cébidés, présent en Équateur, en Colombie. Dans les articles anglo-saxons postérieurs à 2013, il apparaît sous le vocable de « Capucin à face blanche colombien » pour le distinguer de son proche parent d'Amérique centrale avec lequel il forme un complexe. Il était, en effet, associé jusqu'en 2012 au Sapajou du Panama (Cebus imitator), considéré jusqu'alors comme une sous-espèce du capucin à face blanche (Cebus capucinus) et présent en Amérique centrale et, en particulier au…
El mono carablanca, maicero cariblanco, capuchino, tanque, machín, caurara o carita blanca (Cebus capucinus) es un mono del nuevo mundo de tamaño medio perteneciente a la familia Cebidae. Es nativo de los bosques de América Central y de la parte más noroeste de Sudamérica y muy valioso por su papel como dispersor de semillas y polen. En los últimos años se ha convertido en una mascota popular en Norteamérica.
Distribution
More from the same family
Humboldt's White-fronted Capuchin
Cebus albifrons
CebidaeChestnut Capuchin
Cebus castaneus
CebidaeShock-headed Capuchin
Cebus cuscinus
CebidaeSierra de Perijá White-fronted Capuchin
Cebus leucocephalus
CebidaeSanta Marta White-fronted Capuchin
Cebus malitiosus
CebidaeGuinan Weeper Capuchin
Cebus olivaceus
CebidaeVaried White-fronted Capuchin
Cebus versicolor
CebidaeAndean White-fronted Capuchin
Cebus yuracus
Cebidae