Panamanian White-throated Capuchin
Cebus imitator
The Panamanian white-faced capuchin (Cebus imitator), also known as the Panamanian white-headed capuchin or Central American white-faced capuchin, is a medium-sized New World monkey of the family Cebidae, subfamily Cebinae. Native to the forests of Central America, the white-faced capuchin is important to rainforest ecology for its role in dispersing seeds and pollen. The Panamanian white-faced capuchin is versatile, living in many different types of forest, and eating many different types of food, including fruit, other plant material, invertebrates, and small vertebrates.
Le Sapajou du Panama (Cebus imitator) est une espèce de singes capucins d'Amérique centrale. Assimilé jusqu'en 2012 à une sous-espèce du Capucin moine (Cebus capucinus), auquel il ressemble physiquement, il a été reconnu comme espèce à part entière grâce aux progrès de la génétique. Signalé à Bélize, au Costa Rica, au Honduras, au Nicaragua, et à l'Est du Panama, il vit en bandes matrilinéaires dans toutes sortes de forêts, y compris des forêts connaissant de longues périodes de sécheresse, ou des mangroves, se nourrissant majoritairement (mais pas exclusivement) de fruits.
El capuchino cariblanco panameño (Cebus imitator), también conocido como capuchino de cabeza blanca panameño o capuchino de cara blanca centroamericano, es un mono de tamaño mediano del Nuevo Mundo de la familia Cebidae, subfamilia Cebinae. Originario de los bosques de América Central, el capuchino cariblanco es importante para la ecología de la selva tropical por su papel en la dispersión de semillas y polen. Entre los monos más conocidos, el capuchino cariblanco panameño es reconocido como el compañero típico del organillero.
Distribution
More from the same family
Bolivian Squirrel Monkey
Saimiri boliviensis
CebidaeShock-headed Capuchin
Cebus cuscinus
CebidaeSpix's White-fronted Capuchin
Cebus unicolor
CebidaeGuianan Squirrel Monkey
Saimiri sciureus
CebidaeGolden-backed Squirrel Monkey
Saimiri ustus
CebidaeBlack-capped Capuchin
Sapajus apella
CebidaeAzara’s Capuchin
Sapajus cay
CebidaeBearded Capuchin
Sapajus libidinosus
Cebidae