The brown weeper capuchin (Cebus brunneus) or Venezuelan brown capuchin is a species of gracile capuchin monkey endemic to Venezuela, although some sources also consider it to occur on Trinidad. Taxonomy This taxon had previously been considered to be both Cebus albifrons trinitanus and C. olivaceus, and in 1981 had been interpreted doubtfully distinct and likely conspecific with C.
Cebus est un genre de singes du Nouveau Monde de la famille des Cebidae. Classification Historiquement, Cebus incluaient tous les sapajous. Des études phylogénétiques récentes ont démontré que les espèces du groupe de Cebus apella s'étaient séparées de celles du groupe de Cebus capucinus au Miocène déjà.
El Mono Chuco (Cebus brunneus), Mono Capuchino de la costa o capuchino marrón venezolano es una especie de monos capuchinos graciles endémico de las regiones venezolanas de la Formación Lara-Falcón y cordillera de la costa, aunque algunas fuentes también consideran que fue introducido en Trinidad. Taxonomía Este taxón había sido considerado anteriormente tanto Cebus albifrons trinitanus como C. olivaceus, y en 1981 había sido interpretado como dudosamente distinto y probablemente conspecífico con C.
Distribution
More from the same family
Ecuadorian White-fronted Capuchin
Cebus aequatorialis
CebidaeHumboldt's White-fronted Capuchin
Cebus albifrons
CebidaeColombian White-throated Capuchin
Cebus capucinus
CebidaeChestnut Capuchin
Cebus castaneus
CebidaeShock-headed Capuchin
Cebus cuscinus
CebidaePanamanian White-throated Capuchin
Cebus imitator
CebidaeKa’apor Capuchin
Cebus kaapori
CebidaeSierra de Perijá White-fronted Capuchin
Cebus leucocephalus
Cebidae