Linné's Two-toed Sloth
Choloepus didactylus
Classification
- Class
- Mammalia
- Order
- Pilosa
- Family
- Megalonychidae
Linnaeus's two-toed sloth (Choloepus didactylus), also known as the southern two-toed sloth, unau, or Linne's two-toed sloth is a species of sloth from South America, found in Venezuela, Suriname, Guyana, French Guiana, Colombia, Ecuador, Peru, and Brazil north of the Amazon River. There is now evidence suggesting the species' range expands into Bolivia. It's the largest extant sloth species.
Le Paresseux à deux doigts (Choloepus didactylus) est appelé aussi unau, ou parsou mouton en Guyane. Ce paresseux est l'une des deux espèces du genre Choloepus, de la famille des Mégalonychidés. C'est un animal arboricole.
El perezoso de dos dedos de Linneo (Choloepus didactylus) es una especie de mamífero placentario propia de Nicaragua, Costa Rica, Colombia, Ecuador, Perú, Brasil, Venezuela, Guyana, Surinam y Guayana Francesa. Morfología Choloepus didactylus es más grande que el perezoso tridáctilo. Posee el pelo más largo, ojos más grandes, y sus patas traseras y delanteras son menos desproporcionadas en tamaño.
Distribution
More from the same family
Hoffmann's Two-toed Sloth
Choloepus hoffmanni
MegalonychidaeMegalonyx bucklandi
Megalonyx bucklandi
MegalonychidaeBrown-throated Sloth
Bradypus variegatus
BradypodidaeGiant Anteater
Myrmecophaga tridactyla
MyrmecophagidaeSouthern Tamandua
Tamandua tetradactyla
MyrmecophagidaeCommon Silky Anteater
Cyclopes didactylus
CyclopedidaePale-throated Three-toed Sloth
Bradypus tridactylus
BradypodidaeRio Negro Silky Anteater
Cyclopes ida
Cyclopedidae